Recept na leto: Osviežujúci cheesecake

Príprava tohto koláča je veľmi jednoduchá a netrvá veľmi dlho.

Momentálne k nám po dlhšej dobe zavítalo pochmúrne počasie. Teploty klesli o pár stupňov nižšie a my môžeme lepšie spávať. Ako sa však osviežiť počas horúcich dní, ktoré nás čoskoro určite neminú?

Cheesecake bol pre našu rodinu doposiaľ neznámy. Jedli sme viac-menej tradičné dedinské koláče. Po dlhom rozhodovaní sme sa ho rozhodli doma upiecť. Od tej doby sa u nás cheesecake podáva každý mesiac. Počas letných dní nám chutí najviac, pretože je veľmi osviežujúci. Vyskúšajte ho aj vy! Čo k tomu potrebujete a aký je postup prípravy?

Na prípravu potrebujeme:
500 g tvarohu
250 g kyslej smotany
50 g masla
1 vajíčko
120 g ľubovoľných keksov (do keksov je vhodné pridať štipku soli)
25 g orechov, prípadne mandlí
2 PL hladkej múky
150 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
kúsok pomarančovej kôr
y

Cesto:
Na začiatku si maslom vymastíme tortovú formu, na spodok vložíme papier na pečenie. Keksy, orechy, rozpustené maslo a štipku soli pomixujeme a dáme do tortovej formy. Zmes poriadne popritláčame na dno.

Plnka:
Smotanu, tvaroh, vanilkový cukor, vajíčko, hladkú múku, kryštálový cukor a kúsok pomarančovej kôry vložíme taktiež do mixéra a zmixujeme. Zmes následne vylejeme do tortovej formy.

Pre výraznejšiu chuť môžeme na vrch poukladať sezónne ovocie. Pečieme 30 minút pri teplote 180 °C.
Koláč necháme dobre vychladnúť a neskôr ho môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady, kontaktujte ma na mailovej adrese: marko.mikulasik@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password