Od 27. septembra sa medzi červené okresy zaradí aj Nitra

Koronavírus opäť mení farby okresov. Nitra si pohoršila.

zdroj: MZ SR

Podľa aktuálnej epidemickej situácie, ktorú dnes 22. septembra predstavilo Ministerstvo zdravotníctva SR, bude od budúceho pondelka zelený už len jeden okres. Oranžových – v stupni ostražitosti bude 34 okresov a do červenej fázy – 1. stupňa ohrozenia sa dostane 39 okresov, medzi nimi aj Nitriansky. Zatiaľ najprísnejšiu fázu prezentovanú bordovou farbou bude mať od 27. septembra 5 okresov.

Zelená fáza – stupeň monitoringu: okres Dunajská Streda. Oranžová fáza – stupeň ostražitosti: okresy Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bratislava I – V, Detva, Galanta, Hlohovec, Komárno, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poltár, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Šaľa, Senec, Stropkov, Topoľčany, Trnava, Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom a Zvolen. Červená fáza – prvý stupeň ohrozenia: okresy Bánovce nad Bebravou, Brezno, Bytča, Čadca, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Ilava, Kežmarok, Košice I – IV, Košice-okolie, Kysucké Nové Mesto, Levice, Levoča, Martin, Myjava, Námestovo, Nitra, Poprad, Prešov, Revúca, Ružomberok, Sabinov, Senica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Svidník, Trebišov, Trenčín, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žilina a okres Zlaté Moravce. Bordová fáza – druhý stupeň ohrozenia: okresy Bardejov, Krupina, Rožňava, Skalica a Stará Ľubovňa.

„Epidemiologická situácia na Slovensku sa naďalej veľmi rýchlo zhoršuje. Hospitalizovaných pacientov s potvrdeným Covid-19 je 329, na umelej pľúcnej ventilácii je 34 pacientov. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský informoval, že od pondelka sa na Slovensku začala reprofilizácia lôžok, aby nemocnice dokázali regionálne zvládať nápor pacientov,“ uvádza ministerstvo zdravotníctva. Na Slovensku je aktuálne 888 pozitívnych prípadov. Denne je do nemocníc prijímaných priemerne 35 pacientov a príjmy už prevyšujú prepustenia z nemocníc, celkovo 70 percent hospitalizovaných pacientov je nad 55 rokov.

Čo sa týka očkovania, podľa údajov rezortu denne pribúda približne 1400 zaočkovaných denne. Prvenstvo v plnej zaočkovanosti si drží Bratislava. V regiónoch sa plná zaočkovanosť obyvateľstva pohybuje od 28 do 60 percent.

zaočkovanosť na Slovensku k 19. 9. 2021 (zdroj: MZ SR)

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady, kontaktujte ma na mailovej adrese: monika.hozakova@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password