Horúčavy sa vracajú

Nitru čaká slnečný týždeň, ideálny na trávenie ho na kúpaliskách či záhradách. Tropické teploty sa definitívne vracajú späť.

V pondelok bude polooblačno, teploty budú na 31˚C, pričom bude fúkať severný vietor rýchlosťou 25 km/h. Hrozba zrážok je minimálna. Nočná teplota bude príjemných 17 stupňov.

Utorok nebude za pondelkom zaostávať, ak hej, tak len mierne. Teploty budú na 30˚C. Vietor bude mierny, do 20 km/h. Takisto ako v pondelok by zrážky v našom meste nemali byť. Obloha bude polooblačná až oblačná. Nočná teplota bude 16 stupňov.

V stredu bude nad celým naším územím zo Škandinávie zasahovať tlaková výš, v čoho dôsledku bude jasno a polooblačno. Teploty budú podobné tým z predchádzajúcich dní, teda 30-31˚C. Riziko zrážok bude v našom meste minimálne. Vietor bude viať rýchlosťou 18 km/h. Nočné teploty budú už tradičných 16 stupňov.

Vo štvrtok, keď bude Mesiac v poslednej lunárnej fáze, v Nitre sa bude opakovať počasie z posledných dní. Pri viac-menej oblačnej oblohe bude teplota už na 32 ˚C cez deň. Takmer žiadne riziko zrážok, žiadna intenzita UV žiarenia, vietor mierne pod 20km/h. Nočná teplota ustálená na 19˚C.

Piatok ukončí a znásobí tropický týždeň. Denné teploty budú na 33˚C. Dážď opäť nenavštívi naše mesto. Vietor bude mierny, severného smerovania. Obloha bude jasnejšia ako po minulé dni, ale stále čiastočne oblačná. Z piatka na sobotu náš čaká tropická noc, teda teplota dosiahne 20˚C.

Takisto po celý týždeň sa nárazové búrky nikdy nedajú vylúčiť, avšak ich riziko je minimálne.

Víkend bude v rovnakej teplotnej hladine ako celý pracovný týždeň. Tropické teploty nad 30˚, sobotu už blížiace sa k 35˚C v tieni. Riziko zrážok minimálne, ale ojedinelé búrky nie sú vylúčené. Vietor slabší ako po iné dni. Nočné teploty v rozmedzí 17˚ až 19˚C.

Zdroje: http://www.shmu.sk, http://pocasie.sk

Autor: Tomáš Homola

Televízia Nitrička

Forgot Password