Veľtrh pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Slovakia Nitra 2019

Už čoskoro sa uskutoční 7. ročník populárneho veľtrhu o vzdelávaní.

Mnoho študentov stredných škôl má veľký problém s výberom vysokej školy. Európsky veľtrh Gaudeamus im má uľahčiť náročnú voľbu svojho budúceho štúdia. V tomto ročníku bude na Gaudeamuse zastúpených rekordných 287 vysokých škôl, univerzít, fakúlt a iných vzdelávacích inštitúcií, ktoré ponúkajú spolu viac ako 5500 študijných programov.

„Veľtrh poskytne stredoškolským študentom komplexné informácie, poradenstvo a maximálnu podporu pri ich kľúčovom životnom rozhodnutí, ktorým voľba štúdia po maturite bez pochýb je,“ informujú organizátori.

Zastúpené budú aj vzdelávacie inštitúcie zo zahraničia v celkovom počte 81 a to najmä z Českej republiky, Veľkej Británie, Dánska, Holandska, Kanady, Fínska a Nemecka.

 „Veľtrh je výnimočný predovšetkým širokou ponukou sprievodných programov, informačných zdrojov a poradenstva, ktoré môžu študenti pri voľbe vysokej školy využiť,“ dodali organizátori podujatia.

Veľtrh prebehne 5. a 6. novembra medzi 9.00 a 15.00 hodinou na výstavisku Agrokomplex Nitra v pavilóne M5, kde návštevníci nájdu všetky sprievodné programy.

Medzi najvyhľadávanejšie sprievodné programy patria prednášky samotných vystavujúcich škôl. Pre nerozhodných študentov je však k dispozícii aj Testovacie centrum a Poradenský servis, kde sa môžu otestovať, na aké študijne odbory by sa hodili. Svoj výber vysokej školy je možné prekonzultovať aj v Centre kariérového poradenstva.

Veľtrh Gaudeamus sa organizuje pod záštitou ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej, veľvyslanca Českej republiky na Slovensku Tomáša Tuhého, predsedu NSK Milana Belicu, rektora UKF Libora Vozára a rektorky SPU Klaudie Halászovej.

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady? Kontaktujte ma na mailovej adrese: daniel.micik@nitrianskyhlasnik.sk :-)

Televízia Nitrička

Forgot Password