Výskumníci z SPU vyvíjajú nové receptúry zdravších vianočných oblátok

Na ich vývoji pracujú v potravinovom inkubátore Výskumného centra AgroBioTech.

„Skúšali sme klasické oblátky na báze mlieka, múky, cukru, vanilky a masla. Receptúru sme inovovali a pripravili sme pokusné oblátky s prídavkom zeleného čaju, škorice, kávy, pomaranča a jedlých kvetov,“ informovala riaditeľka výskumného centra Lucia Gabríny.

V ďalších dňoch pripravujú výskumníci aj vegánske varianty na báze alternatívnych rastlinných mliek.

Experimentálne vyvíjané produkty bude potravinový inkubátor ako špecializované pracovisko Výskumného centra AgroBioTech ponúkať na interné účely univerzity. „Ochutnať ich budú môcť zamestnanci či študenti na podujatiach organizovaných univerzitou. V budúcnosti by sme chceli ponúknuť naše výrobky aj na predaj, no zatiaľ nemáme schválenú prevádzku. Schvaľovací proces je veľmi zdĺhavý a získať všetky povolenia môže trvať ešte niekoľko mesiacov,“ skonštatovala Gabríny.

Zdroj foto: www.agrobiotech.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password