foto ilustračná: pixabay.com
Ministerstva ivestícií, regionálneho rozvoja a informatizácie koncom roka 2021 rozhodlo o udelení dotácií na 3-mesačný projekt InUPS. Podala ho Fakulta biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) spolu s Výskumným centrom AgroBioTech a Kanceláriou projektových a transferových činností SPU.
„Cieľom projektu je podporiť inovačné činnosti slovenských startupov a začínajúcich podnikateľov v oblasti potravinového systému, vrátane výroby zdravých potravín vyrábaných zelenými technológiami a s minimálnou uhlíkovou záťažou,“ vsysvetľuje univerzita. Zámer si tiež kladie za cieľ zlepšiť konkurencieschopnosť a zlepšiť spolupráciu medzi akademikmi a podnikateľmi. Projekt nadväzuje na fungujúce aktivity SPU.
SPU v rámci projektu vyhlasuje výzvu na podávanie inovačných projektov v agropotravinárskom sektore. Tri najlepšie projekty získajú finančnú podporu a iné benefity.
„V rámci Burzy myšlienok a nápadov sa do súťaže môžu zapojiť podnikateľské subjekty a záujemcovia o podnikanie v Nitrianskom samosprávnom kraji, ako aj agropotravinárske startupy a študenti stredných i vysokých škôl s inovatívnymi podnikateľskými nápadmi či zámermi,“ spresňuje univerzita.
Novinkou bude podcastové štúdio.
Ide o ambíciu zriadiť štúdio, ktoré bude slúžiť na tvorbu podcastov určených na propagáciu a popularizáciu výsledkov jednotlivých projektov. Štúdio má slúžiť aj ďalším mladým startupom a študentom.