V lesoch je možné medvedí cesnak zazrieť od konca marca a rastie a kvitne až do mája. „Je to prechod po zime k jari, kedy by sme mali zmeniť aj náš jedálniček,“ hovorí Zuzana Konollová, majiteľka bezobalového obchodu.
Po zime je dobré telo nastaviť na zdravšiu stravu a konzumovať viac zelenej stravy a bylín. Podpíše sa to na lepšom stave našej pečene či žlčníka.
Konzumácia medvedieho cesnaku zlepšuje funkciu tenkého čreva a celkového stavu tráviaceho systému. Na internete je v súčasnosti množstvo tipov, ako a kde medvedí cesnak využiť. Dajú sa ním ochutiť cestoviny, šaláty či polievky.
Medvedí cesnak rastie najmä v lužných lesoch, no nájdete ho i v bučinách.
Viac sa dozviete z nasledujúcej reportáže TV Nitrička https://tvnitricka.sk/sezona-medvedieho-cesnaku/