Obyvatelia Topoľčian pripravili najväčšiu omeletu na Slovensku

Na jej prípravu použili 1380 kusov vajíčok, čím o 358 kusov prekonali doterajší rekord, ktorého držiteľom boli Žilinčania.

Samotné rozbíjanie vajíčok trvalo 19 minút, miešanie na ohni 31 minút a pod pokrievkou ďalších desať minút, informovala radnica.

Certifikát o slovenskom rekorde prevzala za mesto Topoľčany primátorka Alexandra Gieciová.

Príprava rekordnej omelety bola súčasťou tohtoročných hodov, ktoré sa v nedeľu skončili v Topoľčanoch. Sprevádzali ich viaceré koncerty, divadelné predstavenia i slávnostná svätá omša. Pre návštevníkov bol pripravený Stôl štedrého Žochára. Mestský piknik pri slávnostne prestretých stoloch s hudbou a sprievodným programom vznikol ako oslava spolupatričnosti medzi Topoľčancami a už tradične bol otvorený pre všetkých, skonštatovala primátorka.

Foto ilustračné: TASR – Slovenské rekordy

Televízia Nitrička

Forgot Password