Kedy začne rekonštrukcia kina Lipa?

Prebiehať má v štyroch fázach. Prvú rieši projektová dokumentcia, na ktorú sa aktuálne čaká.

zdroj: TV Nitrička

Kino na Chrenovej sa roky využívalo ako exekučný sklad. Mesto minulý rok predstavilo plány, na základe ktorých sa má do objektu opäť vrátiť kultúra. Mestské zastupiteľstvo tiež vo februári 2021 schválilo návrh prenájmu priestorov. O prenájom prejavila záujem spoločnosť Produkčná Jednotka, ktorá mala niekoľko rokov prevádzku Nájomná Jednotka 210. V kine chceli organizovať kultúrne podujatia rôzneho charakteru.

Rekonštrukčné práce na kine ešte nezačali, Televízia Nitrička preto zisťovala podrobnosti. Obnova má prebiehať v štyroch etapách.

Prvú fázu revitalizácie kina Lipa rieši práve projektová dokumentácia. Hovorca mesta Nitry Tomáš Holúbek približuje, že ide o sfunkčnenie kinosály a zázemia, ktoré je s tým spojené. „Už bola vysúťažená firma, ktorá projektovú dokumentáciu zabezpečí. Momentálne prebieha doplnenie informácií k požiadavke na projektovú dokumentáciu,“ informoval hovorca mesta.

V následnej fáze sa bude riešiť obnova prízemia, predmetom tretej fázy bude opláštenie budovy a vonkajšie priestory. Revitalizácia 1. poschodia bude prebiehať v záverečnej etape obnovy.

Mestský poslanec Štefan Štefek súhlasí, že v objekte treba zrekonštruovať elektrinu, klimatizáciu či požiarne úniky, ale podľa jeho slov miestni nájomníci dostali úplne zbytočne výpoveď, „pretože tu sa nič momentálne nedeje“. Pripomína, že jedna vec je projektová dokumentácia, druhá vec je vydanie stavebného povolenia a až v treťom kroku je samotná realizácia. Predpokladá, že do konca aktuálneho volebného obdobia, respektívne do konca roka sa tu zásadné zmeny neudejú.

Harmonogram prác revitalizácie kina Lipa bude teda známy až po obdržaní projektovej dokumentácie. Viac sa dozviete v reportáži Jozefa Juríka.

Televízia Nitrička

Forgot Password