Nitru a Nové Zámky počas dobročinnej akcie skrášlia viac ako dve stovky dobrovoľníkov

Firemné dobrovoľníctvo tento rok prebieha už 15. krát. Pred pandémiou sa ho ročne zúčastňovalo viac ako 10 tisíc ľudí, teraz je účastníkov z bezpečnostných dôvodov menej.

Tisíce ľudí sa zajtra 11. júna zapoja do podujatia Naše mesto, ktoré organizuje Nadácia Pontis. Priamo v Nitre a Nových Zámkoch sa do akcie zapojí takmer 250 dobrovoľníkov. Zapoja sa však aj iné slovenské mestá. V tento deň zamestnanci mnohých firiem vymenia svoje bežné pracovné prostredie a pomožu druhým. „Cieľom je celkovo zlepšovať prostredie, v ktorom školy, škôlky, neziskové organizácie či centrá voľného času pôsobia, keďže im za bežných okolností často nezostávajú financie a chýbajú ľudia,“ vysvetľuje zámer podujatia Michal Kišša, výkonný riaditeľ Nadácie Pontis.

V Nitre a okolí sa bude pomáhať najmä s prácou na miestnych pamiatkach.

„45 dobrovoľníkov pôjde skrášľovať okolie zakonzervovaných ruín najstaršieho benediktínskeho kláštora v juhovýchodnej Európe,“ uvádza Zuzana Schaleková, PR manažérka nadácie. V okolí Zoborského kláštora budú hrabať lístie či odstraňovať konáre.

Na hrade Hrušov pomôžu pri triedení drobných archeologických nálezov a odvoze sute z výskumu.

Počet zapojených miest z Nitrianskeho kraja sa tento rok zvýšil, s pričinením lokálneho autobusového dopravcu sa zapájajú aj Nové Zámky. „Som hrdý, že sme sa v rámci regiónov, v ktorých ARRIVA zabezpečuje verejnú dopravu, zapojili do podujatia Naše Mesto a potvrdili tak, že aj my máme srdce na správnom meste,” povedal generálny riaditeľ spoločnosti László Ivan. Spoločnosť teda okrem aktivít v Nitre rozšíri svoju pomoc aj do Nových Zámkov, kde sa budú odstraňovať čierne skládky v meste či premaľovávať plot a rekonštrukcia sedenia na amfiteátri. „Kladieme mimoriadny dôraz na zdravie. Obmedzili sme preto počty dobrovoľníkov, aby na jednej aktivite pracovali len ľudia z jednej firmy. Dbáme tak na to, aby sa rôzne skupiny navzájom nestretávali,“ dodal Michal Kišša.

foto: Nadácia Pontis (Martina Mlčúchová)

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady, kontaktujte ma na mailovej adrese: monika.hozakova@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password