Blížiace sa sviatky ovplyvnia prevádzku MHD, obchodných centier, úradov či pohotovostných lekárni

Kde nakúpite posledné darčeky, ktorými autobusmi sa tam ne/dostanete, ako budú otvorené klientske centrá, a ktoré lekárne vám poradia aj počas sviatkov… Pozrite si prehľad.

Foto ilustračná: Pixabay.com

Mestská hromadná doprava

Sviatky a zimné školské prázdniny ovplyvnia premávku autobusovej dopravy. V piatok 23. decembra už autobusy premávajú v režime školských prázdnin.

Na Štedrý deň budú jazdiť ako v nedeľu, posledný spoj je plánovaný približne o 17.30 hod.

Počas vianočných sviatkov, teda 25. a 26. decembra sa treba riadiť posledným stĺpcom harmonogramu, autobusy budú jazdiť v režime „nedeľa, sviatok“. Medzi sviatkami od 27. do 30. decembra hromadná doprava mimoriadne prechádza na režim sobotného cestovného poriadku.

Foto: NH

„Počas Silvestra, 31. decembra, je premávka skrátená do 21:30. Prvý deň v novom roku padne na nedeľu, spoje pôjdu ako v nedeľu a cez sviatky,“ informuje mesto Nitra.

Od 2. do 5. januára budú autobusy premávať v režime školských prázdnin. Traja králi padajú na piatok 6. januára, hromadná doprava teda bude premávať ako v nedeľu a počas sviatkov. „Nasledujúce dni budú linky premávať v štandardnom režime,“ dodáva Timea Galová z Mestského úradu v Nitre.

Klientske centrá a úrady

Skrátené hodiny na mestskom úrade

V klientskom centre na Mestskom úrade v Nitre sú v piatok 23. decembra skrátené stránkové hodiny do 12.00 hod. Od utorka 27. decembra bude úrad opäť otvorený v nezmenených časoch.

Foto ilustračná (pixabay.com)

„V piatok 30. decembra bude pracovisko overovania podpisov a listín zatvorené. Ostatné časti klientskeho centra sú otvorené štandardne do 13:45, pokladňa do 13:30,“ informuje mestský úrad.

Pracoviská Sociálnej poisťovne budú zatvorené od 23. do 27. decembra.

Zatvorenie všetkých pracovísk poisťovne v tieto dni vychádza zo snahy znížiť náklady na energie. Klienti potrebné záležitosti vybavia až od stredy 28. decembra v bežných stránkových hodinách a tiež od pondelka 2. januára 2023.

Obchody a obchodné centrá

OC Mlyny na Štedrý deň zostáva otvorené do 12. hodiny. Na 1. sviatok vianočný je centrum zatvorené a počas 2. sviatku vianočného budú otvorené len vybrané prevádzky. Na Silvestra centrum zostane otvorené do 16. hodiny, 1. januára otvoria len vybrané prevádzky a cez sviatok 6. januára bude OC zatvorené.

Centro Nitra od 24. do 26. decembra zatvorí všetky prevádzky, na Silvestra zostane otvorené do 15. hodiny a 1. januára zostane tiež zatvorené. Podrobnejšie informácie nájdete tu.

Harmonogram na najbližšie dni pripravilo aj OC Promenada.

zdroj: Promenada Nitra

Podobne upravilo otvorenie prevádzok počas a medzi sviatkami tiež ZOC MAX.

Zdroj: ZOC Max Nitra

V OC Galéria Nitra posledné darčeky nakúpite napríklad v sobotu do 12. hodiny.

Zdroj: OC Galéria Nitra

A OD Nitra (bývalý Prior) bude v najbližších dňoch otvorený podľa nasledujúceho harmonogramu.

Zdroj: FB OD Nitra

Svoje otváracie hodiny samozrejme upravuje tiež sieť predajní Kaufland, Billa, Lidl či Nitrazdroj.

Foto ilustračná (pixabay.com)

Pohotovostné lekárne

Želáme vám, aby ste služby pohotovostných lekárni nepotrebovali, no ak predsa, kompletný rozpis sviatočných otváracích hodín na prelome rokov pre lekárne v jednotlivých okresoch Nitrianskeho kraja nájdete tu.

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady, kontaktujte ma na mailovej adrese: monika.hozakova@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password