Predpoveď počasia: Väčšina týždňa pod mrakom

Hmly môžu sprevádzať aj prehánky, mrholenie a dážď. Vyčasí sa zrejme až koncom týždňa.

Pondelok 2. 11.

Pondelok bude oblačný až zamračený, miestami hmlistý. Na viacerých miestach sa môžu vyskytnúť aj dážď alebo mrholenie. Denné teploty vystúpia najviac na 7 – 12 stupňov. Na západe a miestami na juhu stredného Slovenska sa vyšplhajú na 12 – 17 stupňov.

Inak má byť v pondelok bezvetrie, alebo len slabý vietor.


Utorok 3. 11.

„Oblačno až zamračené a hmlisto, v priebehu dňa ojedinele zmenšená oblačnosť,“ predpovedá utorkovú situáciu Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Síce sa k nám chystá studený front, pred ním bude prúdiť teplý a vlhký vzduch. Cez deň čakávajte maximálne 13 – 18 stupňov, pri dlhšie trvajúcej hmle 11 stupňov a slabý premenlivý vietor. Miestami môže aj mrholiť a pršať. V nočných hodinách sa ochladí na 10 až 5 stupňov, v údoliach i viac.


Streda 4. 11.

V stredu stále pokračujeme s oblačným až zamračeným počasím, ojedinele sa oblačnosť zmenší.

Cez deň sa sem-tam vyskytne hmla, miestam aj prehánky alebo dážď. Maximálne denné teploty vystúpia na 10 až 17 stupňov. V noci sa ochladí maximálne na 11 až 6 stupňov.


Štvrtok 5. 11.

„Oblačno až zamračené, od severozápadu v priebehu dňa zmenšovanie oblačnosti. V noci na viacerých miestach, cez deň ojedinele, dážď alebo prehánky, vo vysokých polohách sneženie,“ takto predpovedá štvrtkové počasie SHMÚ. Cez deň sa oteplí najviac na 8 – 12 stupňov a v noci sa ochladí najviac na 9 až 3 stupne.


Piatok 6. 11.

V piatok bude spočiatku oblačno, neskôr jasno až polooblačno.

Miestami opäť čakajte hmlu alebo nízku oblačnosť, ktoré sa môžu ojedinele udržať aj do popoludnia. Denné teploty vystúpia najviac na 7 – 12 stupňov, pri hmle a nízkej oblačnosti len na cca 5 stupňov.

V noci už aj mínusové teploty.

Piatková noc bude už chladnejšia ako predošlé. Teploty klesnú na 3 až -3 stupne, v údoliach na -5 stupňov.


Víkend

No a víkend má byť takmer rovnaký, pričom hmly a nízka oblačnosť sa môžu udržiavať počas celej soboty približne s 5 stupňami. Inak teploty počas dňa dosiahnu maximum 8 – 13 stupňov. Nočné teploty klesnú najviac na -4 stupne.

foto ilustračná (unsplash.com)

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady, kontaktujte ma na mailovej adrese: monika.hozakova@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password