September klope na dvere a s ním aj bohatý program

Dom Matice slovenskej v Nitre nezaháľal, na deviaty mesiac naplánoval akcie všemožného druhu.

Knihomole

V dňoch od 8.– 9. septembra 2020 od 9.00 hodiny nás čaká podujatie Knihomole, ktoré sa koná v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Tohtoročné motto akcie je: „Minulosť vzdeláva“. Celkovo pôjde o 4. ročník podujatia určeného pre žiakov ZŠ, SŠ a OGYM z Nitry. Knihomole je zamerané na interaktívne vzdelávanie v oblasti slovenskej literatúry. Približuje osobnosti, akou bol M. R. Štefánika a obdobie 1. svetovej vojny. Účastníci akcie sa môžu zúčastniť interaktívnych dielní, kde si môžu vyskúšať grafiku, drevorez či drevoryt, techniku tupovania na papier a iné.

Výstavy

Matica bude organizovať zaujímavé výstavy, napríklad Kufor legionára a osudy legionárov mikroregiónu Cabajského potoka – MO MS Mojmírovce, Generál na javisku – Divadelný ústav Bratislava, Výtvarné talenty atď. Posledné zmienené podujatie sa bude konať od 14. 9. – 2. 10. 2020. Výstava Cena akad. mal. Stanislavy Batelovej Michalčekovej je sprievodná akcia Svetového dňa povedomia o autizme.

Cieľom tejto výstavy je najmä zvýšenie informovanosti o autizme.

Dom Matice slovenskej Nitra

Svetový deň autizmu bol OSN ustanovený na 14. september, podujatie sa preto začína práve v tento deň oficiálnou vernisážou, ktorá začne o 10:00. Výstava bude verejnosti voľne prístupná od PO – PI v čase od 9.00 – 15.00 hodiny.

Šachový turnaj

O pár dní neskôr, konkrétne 19. 09. 2020 môžeme byť svedkami, netradičného športového podujatia. O 8:00 sa totiž v Dome MS v Nitre uskutoční Šachový turnaj o Pohár primátora Nitry.

Zdroj: Dom Matice slovenskej v Nitre FB

Okrem zmieneného programu nás DMS láka aj na aktivity typu:

  • Filatelisti /nepárny týždeň utorok 15.00,
  • Tréningové stolnotenisové centrum – stolnotenisový krúžok /streda 16.00,
  • Power joga s Monah/streda 18.00,
  • Zdravé nôžky a telo/štvrtok 16.00,
  • Dobový spolok Satyros /štvrtok 18:00,
  • Nové divadlo – divadelné skúšky a predstavenia /harmonogram podľa aktuálneho mesačného programu predstavení.

V prípade pripomienok alebo námetov na články ma neváhajte kontaktovať na adresu barbora.blaskova@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password