Pripravte svoje deti na prázdniny

Zoberte deti a príďte sa pozrieť na ukážky práce polície, záchranárov, hasičov aj simuláciu dopravnej nehody.

Občianske združenie Bona via a neformálna skupina Tormošani pozývajú na 6. ročník podujatia Bezpečne na prázdniny. Pred začiatkom letných prázdnin si tak môžete s deťmi osviežiť vedomosti z dopravnej výchovy. „V čase prázdnin sa mnohé deti pohybujú bez dozoru na bicykli a v premávke, a preto je nevyhnutné, aby ovládali základy cestnej premávky,“ povedal Andrej Sitkey z OZ Bona via.

Združenie Bona via sa zameriava na dopravnú výchovu detí a mládeže. Bezpečnosť najmenších účastníkov dopravy zvyšuje prostredníctvom projektov, ako je podujatie Bezpečne na prázdniny.

Vďaka fondu združenia Bona via bolo vybudovaných niekoľko dopravných ihrísk. Dopravnej výchove napomáhajú aj dopravné pomôcky na školách či príručka Dopravná abeceda. Autorom príručky je zakladateľ fondu Andrej Sitkey z Okresného dopravného inšpektorátu v Nitre.

Podujatie sa bude konať 22. júna na dopravnom ihrisku na Chrenovej v Nitre. Medzi 14.00 a 17.00 si môžete pozrieť prácu polície, vojakov, hasičov i záchranárov. „V rámci podujatia budú môcť deti jazdiť na dopravnom ihrisku, naučiť sa podávať prvú pomoc pri úrazoch, pozrieť si techniku a ukážky práce záchranných zložiek,“ hovorí Andrej Sitkey.

„Účastníci si môžu tiež vyskúšať trenažér, ktorý simuluje prevrátenie vozidla pri dopravnej nehode a poukazuje na dôležitosť používania bezpečnostných pásov alebo iných zadržiavacích systémov,“ dodáva Andrej Sitkey. Ukážku práce záchranných zložiek si tak pozriete v priamom prenose. A vaše deti získajú hravou formou vedomosti, ktoré zabezpečia ich bezpečnosť aj bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej dopravy. Podujatie je súčasťou iniciatívy Chrenová žije realizovanej v rámci projektu Mením moje mesto.

Foto: ilustračné

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady, kontaktujte ma na mailovej adrese: monika.hozakova@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password