Róbert Lantoši začne nasledujúcu sezónu v drese Corgoňov

Slovenský hokejový útočník, ktorý je zmluvne viazaný s najvyššou americkou hokejovou ligou NHL odohrá začiatok sezóny 2020/2021 v HK Nitra.

Pre TASR to uviedol generálny manažér HK Nitra Tomáš Chrenko. „Zatiaľ to ešte nie je potvrdené podpisom na papieri, ale s vedením Bostonu i s Robom sme dohodnutí. Dnes (pondelok) alebo zajtra by sa to malo uzavrieť podpísaním dokumentov, ktoré nám pošlú z Bostonu,“ vysvetľuje Chrenko.

Príprava na nadchádzajúcu sezónu

Nová sezóna hokejovej súťaže odštartuje na Slovensku začiatkom októbra. Lantoši si bude obliekať náš dres necelé dva mesiace. Potom zamieri do predsezónneho kempu Boston Bruins, kde pôsobí.

„Robov odchod do zámoria predpokladáme koncom novembra, takže dovtedy by za nás mohol hrať,“ odpovedá Tomáš Chrenko.

Lantoši bude pôsobiť na staro-novej ľadovej ploche, keďže počas sezóny 2017/2018 strávil v klube Nitry jednu sezónu, v ktorej odohral celkovo 74 zápasov s bilanciou 23 gólov a 45 asistencií. Okrem toho sa tento hráč dostal aj do reprezentácie, na MS 2019. Neskôr dostal ponuku do zámoria, ktorá ho priviedla do farmy Bostonu Providence Bruins, kde stihol odohrať 50 zápasov.

Prvý tréning na ľadovej ploche hráčov HK Nitra

Len pred nedávnom podpísal ročný kontrakt s Bostonom, ktorý mu môže vyniesť 750-tisíc dolárov. Robov návrat do hokejovej Nitry rozhodne nebude o peniazoch. „To by sme museli prepustiť asi celý káder (smiech). Určite sa však dohodneme tak, aby bol aj Robo spokojný,“ poznamenal Chrenko.

Nitriansky klub môže z Lantošiho pôsobenia a následného prestupu ťažiť nielen po športovej stránke, ale aj po tej finančnej. Na základe dohody medzi NHL a Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF) je totiž možné žiadať o finančnú kompenzáciu. „Existuje niekoľko možností, pričom dôležité bude, ako bude posúdený jeho odchod z Nitry do Bostonu. V ťažkých ekonomických časoch by nám pomohla každá odmena. V prvom rade sme však radi, že sa Robovi podarilo získať zmluvu v Bostone a držíme mu palce, aby sa presadil do NHL,“ dodal Chrenko pre TASR.

Zdroj foto: HK Nitra FB

Televízia Nitrička

Forgot Password