Botanická záhrada SPU znovu otvorí tradičnú jesennú výstavu

Botanická záhrada SPU v Nitre sprístupní výstavu Farby & Plody jesene. Výstava sa bude konať v priestoroch skleníkov od 24. septembra do 6. októbra.

S príchodom jesene sa príroda každoročne všade vôkol nás zahaľuje do pestrofarebného šatu a ponúka množstvo dozrievajúcich plodov. A tak už tradične sa v posledný septembrový a prvý októbrový týždeň v priestoroch botanickej záhrady Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre koná tematická výstava pod názvom Farby a plody jesene, ktorá ponúka bohatý program. Na výstave dostanú návštevníci nielen praktické pestovateľské rady, navyše budú môcť ochutnať plody a produkty.

„Podujatie je určené pre všetkých záhradkárov, pestovateľov, milovníkov prírody a tých, ktorí bažia po nových informáciách, radi objavujú nové veci a chcú sa pokochať rozmanitosťou prírody. Súčasťou víkendového podujatia bude aj sprievodný program nielen pre dospelých ale aj pre deti. Budú pripravené stánky s občerstvením, rôzne hry pre deti, množstvo ochutnávok a dobrôt od lokálnych výrobcov,“ informuje Michaela Bečárová z Botanickej záhrady SPU Nitra.

Pre návštevníkov sú pripravené aj semináre a prednášky zamerané na praktické ovocinárstvo a moderné zeleninárstvo, takže bude pripravené vcelku poučné a vzdelávacie podujatie. Vystúpi na ňom aj Marián Komžík, ktorý bude mať prednášku o rastlinách a ovocných drevinách.

zdroj fotky: www.vypadni.sk

Vyvrcholením podujatia bude Chilli Víkend, ktorý sa bude konať prvý októbrový víkend. Ide o mini festival zameraný na chilli papričky, na ich spoznávanie, ochutnávanie a vychutnávanie. Venovaný bude všetkým priaznivcom a konzumentom chilli, ale aj tým, ktorí štipľavé veľmi nemusia.

Dlhoročný pestovateľ chilli papričiek Peter Gajdoštin príde porozprávať o svojich skúsenostiach s ich pestovaním, pričom nebude chýbať ani ich ochutnávka a v neposlednom rade aj predaj rôznych omáčok a produktov z chilli papričiek.

Na výstave budú mať návštevníci možnosť naživo vidieť a spoznať RISTRU, takže nemusia kvôli nej cestovať do Mexika.

zdroj fotky: facebook Chilli Víkend

Pripravované podujatie okrem spomenutého ponúkne priestor aj pre stretnutie s priateľmi a strávenie voľného času s rodinou.

Som šéfredaktorkou Nitrianskeho hlásnika, ktorý tvorí tím mladých ľudí zaujímajúcich sa o aktuálne dianie a mapujúcich novinky z Nitry a okolia. Sme súčasťou televízie Nitrička, vďaka ktorej podchytávame dianie nielen prostredníctvom online sveta, ale témy ďalej rozvíjame aj v rámci nášho vysielania. Ak máte požiadavku na reportáž, sťažnosti, tipy alebo námety, neváhajte ma kontaktovať na adrese miriama.polakova@nitrianskyhlasnik.sk alebo na telefónnom čísle 0915/595 261

Televízia Nitrička

Forgot Password