Na ceste k participatívnej univerzite: Študentský parlament UKF začína sériu diskusií

Na prvom stretnutí sa chcú venovať vzdelávaniu a odbornej príprave.

Študentský parlament Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre v spolupráci s Nitrianskou krajskou radou mládeže si pripravuje diskusné stretnutia na rôzne témy.

Projekt nazvali Na ceste k participatívnej univerzite, keďže participácia a angažovanosť študentov je podľa ich slov pre univerzitu veľmi dôležitá.

„Prvé diskusné stretnutie sa bude venovať téme Vzdelávanie a odborná príprava, študentov pozývame dozvedieť sa niečo nové, porozprávať sa a vyjadriť názor na danú tému,“ uviedol študentský parlament. Uskutoční sa v utorok 28. februára od 8:00 v priestoroch Študentského domova Zobor.

Podľa organizátorov študenti totiž často nevedia, čo môžu v rámci vzdelávania ovplyvniť ani aké projekty sa riešia na katedre, kde študujú. Na diskusnom stretnutí sa dozvedia viac aj o procese akreditácie študijných programov, ktorý aktuálne prebieha alebo o systéme oceňovania vysokoškolských pedagógov.

„Budeme sa venovať akreditácii, odbornej príprave študentov, teda praxi, projektom ako súčasťou vzdelávania na vysokej škole, vysokoškolským pedagógom a študentským štruktúram,“ dodal parlament.

Hosťami podujatia budú prorektorka pre vzdelávanie UKF Jana Duchovičová, koordinátorka pedagogickej praxe Katarína Szíjártóová, pedagogičky Janka Medová a Jana Vojteková a podpredsedníčka Študentskej rady vysokých škôl SR Paula Höhrová.

V prípade, že pripravujete podujatie alebo máte iné zaujímavé informácie, tipy či postrehy, môžete ma kontaktovať na jana.krajcovicova@nitrianskyhlasnik.sk.

Televízia Nitrička

Forgot Password