Študenti Hotelovej akadémie z Nitry získali 1. miesto na medzinárodnej súťaži

Témou návrhu zájazdu, ktorý prezentovali pred odbornou komisiou, bola Rozprávková dovolenka. Študenti z Nitry sa inšpirovali zberateľom rozprávok Pavlom Dobšinským.

Študenti Denisa Križanová a Adam Lisý (Zdroj foto: unsk.sk)

Medzinárodnej súťaže Mladý průvodce 2023 sa zúčastnilo 13 tímov študentov zo stredných škôl zameraných na gastronómiu, hotelierstvo a cestovný ruch. Trinásty ročník súťaže sa uskutočnil v Českej republike na Střední škole společného stravování v Ostrave – Hrabůvke

Študenti z Česka a Slovenska si najprv vo forme testu overili svoje znalosti z geografie oboch krajín. Potom v dvojčlenných tímoch predstúpili pred odbornú komisiu s prezentáciou svojho vlastného 5-dňového pobytovo-poznávacieho zájazdu.

Témou zájazdu pre rodiny s deťmi v predškolskom veku bola Rozprávková dovolenka. Študenti z Nitry sa inšpirovali zberateľom rozprávok Pavlom Dobšinským.

Hotelovú akadémiu z Nitry reprezentovali študenti Denisa Križanová a Adam Lisý z III. B triedy. Názov ich prezentovaného návrhu pobytu znel „Kde bolo, tam je… alebo Vandrujeme rozprávkovým svetom Pavla Dobšinského“.

„Prostredníctvom cestovnej kancelárie SOVA travel spolu s deťmi a ich rodičmi ,vandrovali‘ po Slovensku. Celým zájazdom  putovali s vajcom Guľkom z rozprávky Išlo vajce na vandrovku. Žiakov na súťaž pripravovala učiteľka Ing. Zdenka Hamadová,“ priblížila riaditeľka školy Bibiana Fitalová.

O hodnotení rozhodovala komisia zložená zo zástupcov Klastra cestovného ruchu ČR, Asociácie sprievodcov ČR, pracovníkov hotelov a cestovných kancelárií.

Nitriansky tím cenili za nápaditosť, originalitu, precíznosť programu a pestrosť aktivít pre deti. Pozitívne zhodnotili aj ich profesionálne vystupovanie a komunikáciu v anglickom jazyku.

„Pri hodnotení víťazný tím našej školy dosiahol jedinečné výsledky v podobe maximálneho počtu bodov od každého člena odbornej komisie a získal 1. miesto,“ uviedla riaditeľka školy.

Televízia Nitrička

Forgot Password