Grantové šeky v rámci programu Strecha pre váš nápad sú odovzdané

Nitrianska komunitná nadácia v spolupráci so spoločnosťou BMI Slovensko, s. r. o. podporila až 15 verejnoprospešných projektov pre základné školy v Nitrianskom kraji celkovou sumou 18 212,02 eur.

V utorok 8. novembra boli v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre slávnostne odovzdané grantové šeky v rámci grantového programu Strecha pre váš nápad 2022. Podujatia sa zúčastnili zástupcovia projektov z víťazných základných škôl a o hudobný program sa postarala Dáša Vašíčková s gitarovým doprovodom Štefana Haladíka.

V zameraní projektov tento rok rezonovala najmä téma vytvárania vonkajších ekologických vzdelávacích učební a oddychových zón. Aktivity projektov sa týkali aj environmentálnej výchovy, zdravého životného štýlu či rozvoja športu a pohybovej kultúry.

„Program Strecha pre váš nápad vstupuje do svojej dospelosti. Už 18 rokov pokračuje tradícia podpory základných škôl v Nitrianskom kraji, v ktorom sídli naša spoločnosť. Najviac nás teší zapálenosť a aktivita samotných škôl, bez nich by uvedený program nemohol byť úspešný,“ zhodnotil Marcel Modranský, marketingový manažér spoločnosti.

Do grantovej výzvy bolo predložených 28 projektov. Tie víťazné vyberala hodnotiaca komisia, zložená zo zástupcov spoločnosti BMI Slovensko, s. r. o.

„Tešíme sa, že tento rok môže byť podporených toľko skvelých projektov. Bolo veľmi milé počúvať, ako o nich predkladatelia na podujatí zanietene rozprávajú. Školy majú záujem zlepšovať sa v rôznych oblastiach, zlepšovať podmienky pre žiakov, edukovať ich o dôležitých témach, ktoré nie sú súčasťou bežného vyučovania, no mnohokrát na to nemajú prostriedky. Sme radi, že im môžeme aspoň trochu pomôcť,“ povedala Natália Zákopčanová, PR manažérka Nitrianskej komunitnej nadácie.

Projekty budú realizované do 30. júna 2023.

foto: Lubo Balko

Televízia Nitrička

Forgot Password