Trópy zavelia na návrat

Polovica augusta je za nami a prázdninujúcim deťom zostáva už len 14 dní na oddych. Užívajme si ich naplno aj my ostatní. Počasie bude krásne a teploty znesiteľné.

Začiatkom týždňa ešte pretrvajú tropické teploty, ale hrozia nám aj silné búrky, ktoré budú sprevádzané dažďom. Teploty vyskočia na tropickú hranicu 30 stupňov. Nad našim územím začne prúdiť pole relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Aké počasie nás teda čaká?

Prvé dva dni bude veľmi teplo, maximálne teploty budú v intervale 27 až 33 stupňov Celzia. V pondelok bude rovnako teplo ako bolo v nedeľu a teplejšie bude aj v noci. V popoludní sa môžu ojedinele vyskytnúť prehánky prípadne aj búrky. Zafúka nám južný vietor s rýchlosťou 10 až 18 km/h. V noci vystúpi teplota na 20 °C.

V utorok bude polooblačné až oblačné počasie, miestami s prehánkami alebo búrkami. Bude fúkať južný vietor s rýchlosťou 25 km/h.

V stredu cez našu oblasť prejde opäť zvlnený studený front, ktorý bude postupovať ďalej na východ a prinesie nám ochladenie. Teploty budú v rozpätí 22 až 28 °C. Miestami sa môžu vyskytnúť prehánky alebo búrky. Vietor bude viať rýchlosťou 28 km/h. Nočná teplota ustálená na 20 °C.

Vo štvrtok bude malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť a miestami nám aj zaprší. Ortuť na teplomere sa vyšplhá na 29 stupňov Celzia. Vietor bude viať s rýchlosťou 25 km/h. Nočná teplota bude príjemných 15 °C.

V piatok bude polooblačno a jasno. Zafúka nám východný a juhovýchodný vietor s rýchlosťou 15 km/h. Najvyššia denná teplota 25 až 29 stupňov Celzia.

Cez víkend by mali byť teploty zas o niečo vyššie a leto bude pokračovať. Spočiatku bude slnečno, ale okolo poludnia sa začne od západu oblačnosť zväčšovať a prinesie sem aj prehánky a búrky, ktoré môžu byť lokálne aj intenzívnejšie. Denná teplota sa vyšhplhá na 30 °C. Čo sa týka vetra, tak bude slabý severný až severovýchodný a dosiahne rýchlosť okolo 15 km/h.

Som šéfredaktorkou Nitrianskeho hlásnika, ktorý tvorí tím mladých ľudí zaujímajúcich sa o aktuálne dianie a mapujúcich novinky z Nitry a okolia. Sme súčasťou televízie Nitrička, vďaka ktorej podchytávame dianie nielen prostredníctvom online sveta, ale témy ďalej rozvíjame aj v rámci nášho vysielania. Ak máte požiadavku na reportáž, sťažnosti, tipy alebo námety, neváhajte ma kontaktovať na adrese miriama.polakova@nitrianskyhlasnik.sk alebo na telefónnom čísle 0915/595 261

Televízia Nitrička

Forgot Password