Policajná naháňačka: Sledovaný muž skončil s autom v kukuričnom poli

Polícia ho sledovala z Nitry cez okolité obce. Muž si v krátkej chvíli stihol vymeniť tabuľky s evidenčným číslom.

Pohotovostná motorizovaná jednotka chcela krátko pred druhou hodinou ráno v Nitre na Nedbalovej skontrolovať vodiča Seat Leon s rakúskym evidenčným číslom. Muž zo Serede však pokyny na zastavenie ignoroval a začal unikať na rýchlostnú cestu R1.

„Z tej zišiel v smere na obec Hosťová, kde sa im nachvíľu stratil z dohľadu. Pri Čeľadiciach ho spozorovala iná policajná hliadka, ale to už malo vozidlo evidenčné číslo Nitry,“ informuje nitrianska krajská polícia.

Vodič si podľa polície dal tú námahu a počas chvíle, keď nemal policajtov v pätách si stihol vymeniť tabuľky s evidenčným číslom. Vodič vo veku 48 rokov neskôr dokonca nasmeroval auto na policajta, ktorý pred ním musel uskočiť.

„Nakoniec vodiča zastavila až služobná zbraň, z ktorej padlo niekoľko výstrelov,“ uvádza polícia. Incident má už aj trestno-právne pokračovanie.

Auto s prenasledovaným mužom skončilo v kukuričnom poli pri obci Dolné Obdokovce, pri incidente sa nikto nezranil. Vyšetrovateľ policajného zboru začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa. Pôvodná príčina zvláštneho správania je zatiaľ predmetom vyšetrovania.

Televízia Nitrička

Forgot Password