Mimoparlamentná strana Dobrá voľba a Umiernení sa pridala k podpore kandidáta na primátora Igora Kršiaka

Kršiak uviedol, že je otvorený solupráci s každou normálnou stranou na politickej scéne.

zdroj: FB Fungujúca Nitra

Kandidát na nitrianskeho primátora Igor Kršiak nedávno informoval, že v nadchádzajúcich voľbách ho podporuje strana HLAS – sociálna demokracia. Niektorých potenciálnych voličov toto spojenie sklamalo.

Sám Igor Kršiak sa však vyjadril, že rokuje aj inými stranami: „Som otvorený spolupráci s každou jednou normálnou stranou na politickej scéne a poviem aj prečo: v komunálnej politike je spolupráca dobré vzťahy možno ešte podstatnejšia, ako inde. Bez podpory a spolupráce sa veci presadzujú len ťažko, všetko je komplikované a veci nefungujú,“ uviedol na sociálnej sieti.

Kandidáta podporí aj mimoparlamentná strana Dobrá voľba a Umiernení. Na tlačovej besede o tom informoval predseda strany Tomáš Drucker.

„Dúfam, že tých politických strán, ktoré do košiara prilákame na to, čo máme v hlave a že to naozaj v tej hlave máme upratané,“ uviedol Igor Kršiak a dodal, že myšlienku spájania chcú posilniť, pretože „v tejto ťažke dobe tie partnerstvá dokážu posúvať Nitru ďalej“.

„Ja si myslím, že odbornosť, profesionalita a manažérsky prístup patria do politiky a to je dôvod prečo Dobrá voľba a Umiernení chcú podporiť takých kandidátov, akým je Igor Kršiak,“ vyjadril sa Tomáš Drucker. Dodal, že budúcnosti samosprávy nebude iba o rozvoji, ale aj o krízovom riadení, preto si myslí, že takí ľudia, ako Igor Kršiak patria do politiky.

Tomáš Druckera verejnosť pozná napríklad ako bývalého šéfa Slovenskej pošty a ministra. V rokoch 2016 až 2018 zastával pozíciu ministra zdravotníctva. Po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a demisii vládyy Roberta Fica bol v roku 2018 vymenovaný do funkcie ministra vnútra, no približne o mesiac neskôr podal demisiu. Úmysel založiť novú politickú stranu Dobrá voľba prišiel v roku 2019. Tá sa spojila so stranou Umiernení Alojza Hlinu, bývalého predsedu strany KDH.

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady, kontaktujte ma na mailovej adrese: monika.hozakova@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password