SPU bude aj v ďalšom funkčnom období viesť Klaudia Halászová

Členovia senátu si vyberali z troch kandidátov.

foto: archív TV Nitrička

Voľby na post rektora Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre poznajú víťaza. Vedúci post obhájila súčasná rektorka Klaudia Halászová, ktorá povedie univerzitu aj nasledujúce štyri roky. Kandidátka Klaudia Halászová získala potrebnú nadpolovičnú väčšinu hlasov členov senátu už v prvom kole volieb.

Z 32 platných hlasov členov jej v tajnom hlasovaní vyjadrilo podporu 17 senátorov, čo predstavuje 51,50 %.

Členovia senátu sa rozhodovali medzi troma uchádzačmi. O post rektora mala záujem aj profesorka Zuzana Palková z Ústavu elektrotechniky, automatizácie, informatiky a fyziky Technickej fakulty a profesor Zdenko Tkáč, vedúci Ústavu poľnohospodárskej techniky, dopravy a bioenergetiky Technickej fakulty.

K cieľom rektory patrí napríklad zintenzívnenie vzťahov so strednými školami a praxou, či posilnenie vzťahov na medzinárodnej úrovni. V rámci investícií sa spomínajú prvky zelenej infraštruktúry a tiež obnova univerzitných budov s ohľadom na energetické hospodárstvo a rešpektovanie pamiatkových hodnôt.

„Významnú úlohu bude zohrávať Kreatívne centrum SPU, ktoré poskytne príležitosť zapojiť sa do kreatívneho priemyslu. Prioritou bude aj dobudovanie coworkingového centra ako motivujúceho a kreatívneho prostredia pre študentov v získaní prenositeľných spôsobilostí,“ uvádza univerzita.

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady, kontaktujte ma na mailovej adrese: monika.hozakova@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password