Predpoveď počasia: Jar si dáva prestávku. S oblačnosťou príde aj ochladenie

Predpovede hovoria, že príjemné jarné počasie si dá v priebehu týždňa prestávku.

Pondelok 28. 3.

Teplé a slnečné počasie bude pokračovať aj začiatkom týždňa. Teploty budú počas dňa stúpať na 14 až 22 stupňov. Zrána sa môže vyskytnúť nízka oblačnosť, zrážky sa však nepredpokladajú. Fúkať bude vietor s rýchlosťou dou 20 km/h.

Utorok 29. 3.

Nasledujúci deň má byť najprv jasný až polooblačýá, postupne ale môže prísť veľká oblačnosť, na severe a východe, s ojedinelými prehánkami alebo dažďom. Denné teploty budú dosahovať stále príjemných 13 až 17, prípadne 22 stupňov. V noci sa ochladí na 7 až 2 stupne, v údoliach môže byť ešte o niečo chladnejšie.

Streda 30. 3.

Teploty zostávajú, oblačnosť pribúda.

„Prevažne veľká oblačnosť a miestami prehánky alebo dážď. Vo vysokých polohách sneženie. Teplo,“ predpovedá Slovenský hydrometeorologický ústav. Denné teploty vystúpia najvia na 16 až 21 stupňov. Fúkať bude iba slabý vietor. Nočné teploty by mali klesať na 8 až 3 stupne.

Štvrtok 31. 3.

Ďalší deň bude oblačný a zamračený, na viacerých miestach s prehánkami či dažďom, v stredných polohách možno aj so snehom. Výnimočne sa môžu vyskytnúť búrky. S pribúdajúcou oblačnosťou sa aj ochladí, denné teploty sa budú pohybovať maximálne od 7 do 14 stupňov, v noci od 9 do 3 stupňov.

Piatok 1. 4.

Koncom pracovného týždňa nás čaká podobné počasie. „Najnižšia nočná teplota 3 až -2, na juhu miestami okolo 5 st. Najvyššia denná teplota 5 až 10, v severnej polovici väčšinou 0 až 5 st.,“ uvádza SHMÚ.

Víkend

Začiatok víkendu zatiaľ podľa predpovedí zmenu neprinesie.

Zamračné počasie, na mnohých miestach s prípadnými zrážkam,i budú sprevádzať denné teploty od 2 do 7 stupňov, v severnej polovici Slovenska od -2 do 2 stupňov. V noci teploty klesnú na 2 až -4 stupne.

foto ilustračná: pixabay.com

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady, kontaktujte ma na mailovej adrese: monika.hozakova@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password