Súčasná situácia nedovoľuje Agrokomplexu organizovať veľtrhy – presunuli sa do online priestoru

Tak, ako minulý rok, aj tento rok na Agrokomplexe nebolo možné organizovať naživo viaceré výstavy. Je medzi nimi aj výstava Gastra & Kulinária 2021. Výstavisko ju pre súčasné opatrenia presunulo do online priestoru.

zdroj: archív TV Nitrička

Niektorí slovenskí výrobcovia potravín a gastro zariadení sú možno viac známi v zahraničí ako na Slovensku. Výstavisko Agrokomplex im dáva možnosť predstaviť sa aj na domácom poli, v roku 2021 však opäť len online formou. Veľtrh Gastra & Kulinária sa po dlhšej prestávke vrátil do repertoára výstav v novembri 2019. Odvtedy ide komplexnú prezentáciu domácich výrobcov, ktorí sa pohybujú v gastro priemysle.

„Tohtoročný veľtrh Gastra & Kulinária predstavil verejnosti od 8. do 21. novembra slovenských producentov, a to prostredníctvom web stránky a na sociálnych sieťach Facebook a Instagram. Každý výrobca má vytvorenú podstránku slúžiacu ako „výstavná expozícia“, v rámci ktorej nájdu návštevníci novinky spoločnosti, videá, fotogalériu, ale tiež produktové katalógy a dôležité kontakty,“ uvádza výstavisko.

V roku 2019 sa veľtrhu reálne zúčastnilo 19 708 návštevníkov.

foto: archív TV Nitrička

Tento rok sa na web stránke výstavy Gastra & Kulinária prezentuje 23 spoločností a pozrelo si ju viac ako 1 200 ľudí. Na sociálnej sieti Facebook sa každý deň odprezentujú dve spoločnosti, pričom do dnešného dňa mali príspevky dosah na viac ako 83 tisíc ľudí. Sledujúci sa počas konania výstavy mohli zapojiť do súťaží o vybrané produkty vystavovateľov.

Najväčší úspech mala súťaž o mäsové výrobky z diviny a hovädzieho mäsa zo 100 % slovenského voľného chovu. Veľký záujem je v posledných rokov aj o orieškové maslá. Jeden z predstavených výrobcov so svojím pistáciovým maslom vyhral prestížnu cenu Great Taste Awards. Okrem Slovenska a Česka má výrobcia spotrebiteľov aj v Rakúsku, Slovinsku, Veľkej Británii a Írsku.

foto ilustračná (zdroj: pixabay.com)

Predstavený bol aj výrobca mliečnych produktov a proteínových výrobkov.

Spracováva srvátku na ďalšiu výrobu sušených produktov, ako je i sušený proteín WPC a v roku 2021 predstavili nový rad produktov Lactose free, ktoré neobsahujú laktózu a sú preto vhodné aj pre športovcov s touto intoleranciou. V rámci kategórie gastro zariadení boli predstavené
zariadenia pre malé, stredné aj väčšie pekárne a cukrárne a spoločnosť, ktorá je 28 rokov jediným slovenským výrobcom varných technológií pre stravovacie prevádzky. „V roku 2020 rozšírila svoje portfólio o dezinfekčné stojany a kamerové terminály na meranie teploty,“ dodáva Agrokomplex.

Veľtrh mal aj edukačný rozmer. Projekt Záchranári jedla má verejnosť vzdelať v oblasti (ne)plytvania s potravinami.

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady, kontaktujte ma na mailovej adrese: monika.hozakova@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password