Predpoveď počasia: Po príjemnom víkende príde sychravejší týždeň

S prechodne zväčšujúcou sa oblačnosťou pribudne aj zrážok. Teploty budú počas týždňa klesať.

Pondelok 27. 9.

Zo slnečného a hlavne teplého víkendu sa ráno zobudíme zo začiatku ešte do prevažne malej oblačnosti, tá však má postupne pribúdať a ojedinele sa na západe Slovenska prejaví aj prehánkami a dažďom, výnimočne búrkami, inak možno očakávať takmer bezveterný deň s najvyššími teplotami od 20 do 25 stupňov, na západe okolo 18 stupňov. Nočné teploty na západnom a sčasti južnom Slovensku klesnú na 16 až stupňov, v ďalších oblastiach na 11 až 6 stupňov.

Utorok 28. 9.

V utorok už bude oblačnosti viac. „Ojedinele, v západnej polovici v noci miestami, prehánky alebo dážď, výnimočne búrky. Nad ránom ojedinele hmla,“ predpovedá Slovenský hydrometeorologický ústav. Počas dňa sa oteplí na 19 až 24 stupňov, v noci teploty klesnú na 16 až 11 stupňov, v severnejších oblastiach okolo 9 stupňov.

Streda 29. 9.

Prevažne veľká oblačnosť sa môže lokálne zmenšovať a sprevádzať ju pravdepodobne budú aj prehánky a slabý dážď. Denné teploty vystúpia maximálne na 17 až 22 stupňov. V noc si ochladí 13 až 8, na severe okolo 6 stupňov.

Štvrtok 30. 9.

Štvrtok bude oblačný až zamračený a postupne na mnohých miestach pribudnú prehánky a dážď. „Popoludní od západu ustávanie zrážok a čiastočné zmenšovanie oblačnosti. Najnižšia nočná teplota 13 až 7 st. Najvyššia denná teplota 13 až 19 st.,“ hlási SHMÚ.

Piatok 1. 10.

Naďalej môžeme očakávať oblačné počasie, v noci a zrána aj s hmlou, ojedinele so zrážkami, pričom oblačnosť sa má postupne zmenšovať. Denné teploty vystúpia na 13 až 19 stupňov, nočné klesnú na 16 až 9 stupňov.

Víkend

Začiatok víkendu má byť polooblačný s maximálnymi dennými teplotami od 14 do 20 stupňov, v noci sa ochladí na 11 až 5 stupňov.

foto ilustračná: pixabay.com

Televízia Nitrička

Forgot Password