Predpoveď počasia: Čoskoro príde mierne ochladenie

Ukončí posledné tropické obdobie tohto leta?

Pondelok 16. 8.

Začiatok týždňa bude ešte poriadne dusný. Denné teploty vystúpia do 29 až 34 stupňov a 27 stupňov v severnejších častiach Slovenska. Postupne sa počasie zmení a najmä na západe miestami pribudnú prehánky a intenzívnejšie búrky, pri ktorých slabší vietor zosilnie.

Utorok 17. 8.

Na rad prichádza ochladenie.

Najvyššia denná teplota dosiahne 22 až 27 stupňov, na severe Slovenska len 20 stupňov. Zrána sa ojedinele objavia hmly alebo nízka oblačnosť. Na viacerých miestach sa vyskytnú prehánky, dážď, miestami aj búrky. Nočné teploty sa budú pohybovať najmenej od 20 do 15 stupňov, až do 13 stupňov na severe.

Streda 18. 8.

„Premenlivá, prechodne aj zmenšená oblačnosť. Ojedinele prehánky alebo dážď. Zrána ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť,“ hlási Slovenský hydrometeorologický ústav. Počas dňa sa oteplí maximálne na 21 až 26 stupňov, v Žilinskom kraji a na hornom Spiši okolo 19 stupňov. V noci sa ochladí na 16 až 11 stupňov, v údoliach až do 6 stupňov.

foto ilustračná: pixabay.com

Štvrtok 19. 8.

Malá oblačnosť sa bude prechodne zväčšovať, čo sa miestami prejaví aj prehánkami. „Najnižšia nočná teplota 13 až 8, v dolinách a kotlinách okolo 6 st. Najvyššia denná teplota 22 až 27, na Orave a pod Tatrami okolo 20 st.,“ predpovedá SHMÚ.

Piatok 20. 8.

Obdobne bude pokračovať aj záver pracovného týždňa. Denné teploty dosiahnu najviac 24 až 29 stupňov, na severe bude okolo 22 stupňov. V noci sa vzduch schladí na 14 až 9 stupňov.

Víkend

V sobotu SHMÚ opäť predpokladá mierne oteplenie, naďalej sa však môže oblačnosť prechodne zväčšovať a sprevádzať ju môžu aj prehánky. Cez deň možno očakávať najviac 23 až 30 stupňov, v noci najmenej od 16 do 11 stupňov a okolo 9 stupňov v nížinách.

foto ilustračná: pixabay.com

Televízia Nitrička

Forgot Password