Colníci z Nitry na R1 zaistili milióny pašovaných cigariet

Nitrianskym colníkom bolo nákladné vozidlo podozrivé, rozhodli sa ho zastaviť a vykonať dôkladnú kontrolu.

Ozbrojení príslušníci úradu vykonávali v skorých ranných hodinách cestné kontroly zamerané na kontrolu tovaru, ktorý mohol uniknúť colnému dohľadu alebo daňovému dozoru. Nákladné auto, ktoré zastavili, upútalo ich pozornosť neštandardným označením žltej farby s nápisom známej prepravnej spoločnosti.

„Kontrolou dokladov zistili, že pravdepodobne nejde o prepravu pre známu spoločnosť,“ uvádza Martina Rybanská, hovorkyňa Finančnej správy SR.

Hliadka Colného úradu sa preto rozhodla pre detailnejšiu kontrolu, pri ktorej zistili, že na ložnej ploche vozidla sú ukryté spotrebiteľské balenia cigariet označených ako „Marlboro GOLD“ bez kontrolnej známky v celkovom množstve takmer 4,5 milióna kusov. Ku kontrolovanému tovaru neboli predložené žiadne doklady a chýbali aj úradné postupy, ktoré preprava takéhoto druhu tovaru zahŕňa.

„Podarilo sa im tak zabrániť možnému úniku na spotrebnej dani z tabakových výrobkov, ktorý by predstavoval približne 540 tisíc eur,“ dodala hovorkyňa.

Vzhľadom na množstvo pašovaného tovaru, vzniklo podozrenie z trestného činu, colný úrad preto odovzdal prípad vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu Finančnej správy SR.

foto: Finančná správa SR

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady, kontaktujte ma na mailovej adrese: monika.hozakova@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password