Mesto sa pripravuje na najväčšiu kultúrnu udalosť Nitra, milá Nitra

Začiatkom júla sa mesto pod Zoborom opäť vráti k tradičnému niekoľkodňovému podujatia Nitra, milá Nitra. Súčasťou príprav je aj organizácia Nitrianskeho jarmoku, na ktorý sa už môžu hlásiť predajcovia a remeselníci.

foto: NH

Najväčšia kultúrna udalosť Nitry je plánovaná na 3. až 5. júla.

Jarmočné stánky budú rozložené od pešej zóny cez Župné námestie po areál Nitrianskeho hradu, čím sa prepojí kultúrny program Svätoplukovho námestia s hradným areálom. „Nitrianskeho jarmoku sa zatiaľ nemôžu zúčastniť predajcovia iných ako vlastných výrobkov, ani predajcovia s potravinovým sortimentom a jarmok takisto nie je zatiaľ určený pre predajcov rýchleho občerstvenia, alko a nealko nápojov a nebaleného potravinového tovaru,“ informuje nitrianska radnica.

Návštevníci si aj tento rok pozrú ukážky remeselnej práce v dobovom oblečení.

V hradnom areáli budú jarmočné stánky fungovať 4. a 5. júla, teda v nedeľu a v pondelok. Lokalita je primárne zameraná na ľudovo-umeleckých remeselníkov, ktorí majú svoje remeslá predvádzať v dobovom oblečení. „Pod hradbami bude celodenný kultúrny program. Historickú atmosféru doplní dobová hudba, divadlo a ukážky remeselníckej práce,“ uvádza mesto. Stánky majú byť otvorené od 11.00 h a program má prebiehať medzi 14. a 20. hodinou.

zdroj: archív TV Nitrička

Dianie na hlavnom námestí a hrade tento rok prepoja stánky na Župnom námestí.

Ľudovo-umeleckí remeselníci a predajcovia s vlastnými výrobkami tu budú od soboty 3. júla do pondelka 5. júla. Remeselníci budú v tie isté dni aj na pešej zóne, respektíve Štefánikovej triede. Stánkari sa môžu hlásiť do 16. 6. do 12. hodiny cez formulár, rozhodnutie o ne/prijatí dostanú do 2 týždňov od uzávierky.

„Pre oživenie pešej zóny je plánovaný poobedný program pre širokú verejnosť, ktorého súčasťou sú tradičné výstavy, workshopy, divadelníci či verklikári,“ približuje plány mestský úrad. Kultúrny program doplní Svätoplukovo námestie s hlavným pódiom.

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady, kontaktujte ma na mailovej adrese: monika.hozakova@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password