Správy z ambulancií hovoria o náraste chrípkových ochorení v nitrianskom regióne

V kraji pre zvýšenú chorobnosť zatvorili tri materské školy.

foto ilustračná (pexels.com)

Z hlásení lekárov v Nitrianskom kraji vyplýva, že chorobnosť na aktútne respiračné ochorenia v 17. kalendárnom týždni stúpla oproti predchádzajúcemu o 25,8 %. Spolu bolo hlásených 1740 akútnych respiračných ochorení, o chrípku alebo chrípke podobné ochorenia (CHPO) išlo v 168 prípadoch. „Predstavuje to nárast chorobnosti chrípky a CHPO o 19,8% oproti minulému kalendárnemu týždňu,“ vysvetľuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre. Ochorenia hlásilo 58% praktických lekárov pre deti a dorast a 38% lekárov pre dospelých.

Choroba zatvoril tri materské školy.

Najvyššia chorobnosť bola, ako zvyčajne, evidovaná v skupine detí vo veku 0 až 5 rokov. Na základe zvýšeného výskytu akútnych respiračných ochorení musel byť prerušený výchovno-vzdelávací proces v jednej škôlke v levickom okrese a v dvoch škôlkach v Topoľčianskom okrese.

Pocientov najviac trápili zápaly prínosových dutín, stredného ucha a pľúc.

Iným zase respiračné problémy spôsoboval koronavírus.„V Nitrianskom kraji bolo hlásených 209 prípadov ochorení Covid-19 potvrdených PCR vyšetrením a 294 prípadov ochorení potvrdených antigénovými testami,“ uvádza RÚVZ Nitra.

Máte k článku pripomienky, námety alebo nápady, kontaktujte ma na mailovej adrese: monika.hozakova@nitrianskyhlasnik.sk

Televízia Nitrička

Forgot Password